2:49 Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ευθύνες στη στρατιωτική διοίκηση για τον θάνατο του 22χρονου φαντάρου

Ευθύνες στη στρατιωτική διοίκηση για τον θάνατο του 22χρονου φαντάρου

Ευθύνες στη στρατιωτική διοίκηση επιρρίπτει το πόρισμα της ΕΔΕ για το θάνατο του 22χρονου στρατιώτη Νικήτα Λιθάρη από πνευμονία.

Η διοικητική έρευνα υποβλήθηκε στον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο, ο οποίος άμεσα την προώθησε στον στρατιωτικό εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση του θέματος.

Ο στρατιώτης είχε προσέλθει για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο ΚΕΝ Σπάρτης. Για δέκα μέρες παραπονιότανε ότι πονάει, ότι είναι άρρωστος, ότι δεν αισθάνεται καλά, ότι έχει υψηλό πυρετό. Παρόλα αυτά, δεν είχε μεταφερθεί για εξετάσεις στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Όπως γράφει το athina984.gr, όταν η κατάσταση του Νικήτα χειροτέρεψε, όταν πνιγότανε από τον βήχα και ο πυρετός είχε ξεπεράσει το 40ο , ο Διοικητής και ο γιατρός του Στρατοπέδου στο ΚΕΝ, δεν τον έστειλε με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Όταν επιτέλους έφτασε ο Νικήτας στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, αμέσως οι γιατροί τον έβαλαν στην Μονάδα εντατικής θεραπείας. Ήταν όμως αργά, διότι μετά από λίγο εξέπνευσε.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έγινε είναι επίσης ανησυχητικά. Από τους 817 νεοσύλλεκτους που είχαν παρουσιαστεί μαζί με τον άτυχο Νικήτα οι 260 αρρώστησαν. Οκτώ απ΄ αυτούς προσβλήθηκαν από πνευμονία. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά κυρίως λόγω των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχει σε ιατρικό προσωπικό στις στρατιωτικές μονάδες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας