Αθήνα
+27°C
 
ΚΟΣΜΟΣ
17 Αυγούστου 2013, 11 μήνες πριν

Ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός του 2014 στην Κύπρο

Ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός του 2014 στην Κύπρο

Πυρετωδώς εργάζεται το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για συζήτηση, μεταξύ 10 και 16 Σεπτεμβρίου, τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014.

Ο προϋπολογισμός ετοιμάζεται στη βάση της επίτευξης του στόχου που έχει τεθεί για έλλειμμα 4,25%, με μείωση των κρατικών δαπανών κατά 700 εκατομμύρια ευρώ, ή ποσοστό 11%.

Ωστόσο, οι προγραμματισμένες περικοπές δεν φαίνεται να αρκούν για να καλυφθεί ο στόχος των 700 εκατ. ευρώ. Οι κρατικοί μισθοί και οι συντάξεις, για παράδειγμα, κοστίζουν ετησίως 2,8 δισ. ευρώ και με την περικοπή του 3%, η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει μόνο 84 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο επιμένει ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια πριν χρειαστεί να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Πρώτιστος στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών, που το 2012 ανήλθαν στα 907 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, έχει ήδη ανακοινωθεί η πλήρης αναδιάρθρωση του πλέγματος των κοινωνικών παροχών από την οποία αναμένεται να δημιουργηθούν δυνατότητες για περαιτέρω περικοπές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στοχεύει επίσης σε δραστική μείωση των ετήσιων δαπανών 90 εκατ. ευρώ για υπερωρίες.

Στους άμεσους στόχους του Υπουργείου Οικονομικών είναι και η περαιτέρω μείωση των μισθολογικών επιδομάτων που λαμβάνουν διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δεν αποκλείεται, επίσης, να υπάρξει μείωση στις αναπτυξιακές δαπάνες, που για το 2013 είχαν προϋπολογιστεί κοντά στα 850 εκατ. ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ασφάλεια Aυτοκινήτου από 121€ το 6μηνο! Απλά έλα στη myDirect.

Share "Ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός του 2014 στην Κύπρο" via

Διαβάστε επίσης
Ιουλ 22, 1 ώρα πριν

Μονακό: Ένα ατύχημα διαφορετικό από τα άλλα (video)

Σκηνές από ταινία είδαν περαστικοί σε δρόμο του Μονακό όταν μια ξανθιά οδηγός τρακάρισε το πανάκριβο αυτοκίνητο της με άλλα πανάκριβα ο…

Περισσότερα   Comments are off
Ιουλ 22, 3 ώρες πριν

Ψυχρή εκτέλεση Παλαιστίνιου που έψαχνε την οικογένεια του (βίντεο)

Εν ψυχρώ εκτέλεσε ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής Παλαιστίνιο, ο οποίος έψαχνε μέσα στα συντρίμμια για την οικογένεια του.
Το περιστατι…

Περισσότερα   Comments are off
Ιουλ 22, 3 ώρες πριν

Ουκρανικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχο κοντά στην περιοχή συντριβής του Boeing

Ουκρανικά μαχητικά έσπασαν την συμφωνία για κατάπαυση πυρός στην περιοχή κοντά στα συντρίμμια του καταρριφθέντος Boeing 777 βομβαρδίζοντας…

Περισσότερα   Comments are off