Αθήνα
+27°C
 
ΚΟΣΜΟΣ
17 Αυγούστου 2013, 1 έτος πριν

Ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός του 2014 στην Κύπρο

Ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός του 2014 στην Κύπρο

Πυρετωδώς εργάζεται το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για συζήτηση, μεταξύ 10 και 16 Σεπτεμβρίου, τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014.

Ο προϋπολογισμός ετοιμάζεται στη βάση της επίτευξης του στόχου που έχει τεθεί για έλλειμμα 4,25%, με μείωση των κρατικών δαπανών κατά 700 εκατομμύρια ευρώ, ή ποσοστό 11%.

Ωστόσο, οι προγραμματισμένες περικοπές δεν φαίνεται να αρκούν για να καλυφθεί ο στόχος των 700 εκατ. ευρώ. Οι κρατικοί μισθοί και οι συντάξεις, για παράδειγμα, κοστίζουν ετησίως 2,8 δισ. ευρώ και με την περικοπή του 3%, η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει μόνο 84 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο επιμένει ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια πριν χρειαστεί να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Πρώτιστος στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών, που το 2012 ανήλθαν στα 907 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, έχει ήδη ανακοινωθεί η πλήρης αναδιάρθρωση του πλέγματος των κοινωνικών παροχών από την οποία αναμένεται να δημιουργηθούν δυνατότητες για περαιτέρω περικοπές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στοχεύει επίσης σε δραστική μείωση των ετήσιων δαπανών 90 εκατ. ευρώ για υπερωρίες.

Στους άμεσους στόχους του Υπουργείου Οικονομικών είναι και η περαιτέρω μείωση των μισθολογικών επιδομάτων που λαμβάνουν διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δεν αποκλείεται, επίσης, να υπάρξει μείωση στις αναπτυξιακές δαπάνες, που για το 2013 είχαν προϋπολογιστεί κοντά στα 850 εκατ. ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ασφάλεια Aυτοκινήτου από 121€ το 6μηνο! Απλά έλα στη myDirect.

Share "Ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός του 2014 στην Κύπρο" via

Διαβάστε επίσης
Αυγ 31, 12 ώρες πριν

9χρονο κοριτσάκι καταπλακώθηκε από άμμο

Ένα 9χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε παραλία του Oregon όταν η σπηλιά που έσκαβε στην άμμο με τα αδέλφια της κατέρρευσε και την καταπλάκωσ…

Περισσότερα   Comments are off
Αυγ 31, 15 ώρες πριν

Δολοφόνησαν το μωρό τους και σκηνοθέτησαν την απαγωγή του

Νεκρό βρέθηκε μωρό το οποίο είχε εξαφανιστεί από την προηγούμενη Τετάρτη, με του γονείς να «ομολογούν» την αποτρόπαια πράξη τους, ανακοί…

Περισσότερα   Comments are off
Αυγ 31, 16 ώρες πριν

ΗΠΑ: Αδέλφια έκανα σεξ σε καρότσα αυτοκινήτου έξω από εκκλησία

Δύο αδέλφια βρέθηκαν να κάνουν σεξ σε μία καρότσα αυτοκινήτου, έξω από εκκλησία, όπου και συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Ειδικότερα, πρό…

Περισσότερα   Comments are off